Onderscheid je als werkgever

Snel en eenvoudig een eigen fietsleaseplan regelen voor al je medewerkers

NFP Fietslease KEY 04 MAN IN THE CITY S
NFP Fietslease KEY 02 MAN CYCLING S

Met NFP Fietslease kies je voor flexibiliteit

Als werkgever ben jij verantwoordelijk voor het leasecontract en betaal je de maandelijkse premie. De medewerker draagt zelf een bijtelling van 7% bij. In de maandpremie zijn de leasefiets, verzekering, onderhoud (op elke gewenste plek) en pechhulp inbegrepen. Bij ons heb je keuze uit contracttermijnen (12, 24, 36 of 48 maanden). Het is aan jou welke opties je biedt aan je medewerkers. Voor alle medewerkers dezelfde termijn of per (groepen) medewerkers een andere termijn.

Naast de standaard termijnen (zie boven) bieden wij nog de zgn. flex-variant. Kies jij voor onze flex- variant? Dan mag de het contract al na 12 maanden op elk gewenst moment opgezegd worden, met slechts een opzegtermijn van één maand.

Voordelen voor jou

Wij maken het leasen van een fiets heel eenvoudig. Jij kiest de duur van het leasecontract voor je medewerkers. De duur van de leasetermijn kan voor alle medewerkers hetzelfde zijn, maar je hebt ook de keuze om per medewerker een leasetermijn toe te kennen. Extra voordeel: bij ons vind je alle fietsregelingen onder één dak. Hierdoor kunnen wij tot in detail adviseren over alle fiscale fietsregelingen en weten we precies hoe we je het leven een stuk makkelijker kunnen maken.

Check Icon (1)

Scherpe
prijzen

Onze leasetarieven inclusief onderhoud, verzekering en pechhulp zijn scherp geprijsd. Er komen geen extra kosten bij. 

Check Icon (1)

Flexibele leasetermijnen

Je hebt de keuze uit 12, 24, 36 of 48 maanden.

Check Icon (1)

Via webshop of rijwielhandelaar

De leasefiets kan besteld worden in onze webshop of bij een aangesloten lokale rijwielhandelaar.

Check Icon (1)

Gemak in service

Service en onderhoud vinden plaats op de locatie waar het jouw medewerker het beste uitkomt.

Zij gingen je voor

Arcadis NFP Fietslease (1)
NN Group NFP Fietslease
Synerlogic NFP Fietslease
Team Blue NFP Fietslease

Hoe ziet een leasefietsregeling bij andere werkgevers eruit?

Bekijk hieronder een overzicht van de drie meest voorkomende leasefietsregelingen:

 1. 20% van onze klanten betaalt het volledige leasebedrag voor zijn medewerkers.
  De medewerker hoeft niks te betalen. Het is een extra stimulans om een medewerker op de fiets te krijgen.

 2. 40% van onze klanten betaalt een deel van het leasebedrag voor zijn medewerkers.
  De rest van het leasebedrag betaalt de medewerker met brutoloon.

 3. 40% van onze klanten laat het volledige leasebedrag door zijn medewerkers met brutoloon betalen.
Ga naar de rekentool
NFP Fietslease KEY 04 MAN IN THE CITY S RIGHT
NFP Fietslease KEY 05 MAN WALKING CITY S

Hoe werkt NFP Fietslease? 

De medewerkers binnen jouw organisatie mogen een fiets leasen, wat gebeurt er nu? 

 1. Aanvraag: jouw medewerker wil een fiets leasen. Hij of zij ontvangt een inlogcode voor ons platform en ziet hier wat het maximale leasebedrag is. Vervolgens kiest de medewerker een fiets en gaat online akkoord met de bijbehorende gebruikersovereenkomst.

 2. Accordering: jij als werkgever ontvangt automatisch een bericht van de aanvraag in je mail. Jij (of wie je hiervoor aanwijst in je organisatie) accordeert en de medewerker ontvangt hier direct een bevestiging van.

 3. Levering: Medewerker ontvangt de fiets op maat afgesteld thuis, op het werk of haalt de fiets op bij een aangesloten lokale rijwielhandelaar.

 4. Afhandeling: Automatisch ontvangt de salarisadministratie een mail zodra de fiets is afgeleverd. De boekhouding ontvangt op hetzelfde moment de factuur. Jij als werkgever houdt via ons overzichtelijke dashboard altijd zicht op alle lopende leasecontracten.

Meer informatie aanvragen

Wil jij als werkgever meer informatie ontvangen over onze leasefietsregeling? Vraag via onderstaande knop meer informatie aan en ontdek of het past binnen jouw organisatie.

Veelgestelde vragen over zakelijke fietslease

Wat is er allemaal in het leasebedrag inbegrepen?

In het maandelijkse leasebedrag is inbegrepen: aanschaf van de fiets, onderhoud, verzekering, pechhulp en afschrijving.

Hoe lang duurt een leasecontract?

Wij bieden flexibele leasecontracten aan van 12, 24, 36 of 48 maanden met zeer scherpe tarieven. Ook bestaat er een mogelijkheid voor NFP Flex.

Wat gebeurt er met het leasecontract wanneer een medewerker uit dienst gaat?

NFP Fietslease gaat hier soepel mee om. Eén en ander hangt ook af van het aantal leasefietsen dat de werkgever via NFP Fietslease least. In de raamwerkovereenkomst staat uitgelegd hoe hier mee om wordt gegaan.

Is de leasefiets een financiering?

Nee, een fiets leasen via NFP Fietslease gaat via full operational lease. Dat betekent dat alle kosten rondom het gebruik van de fiets (aanschaf, onderhoud, verzekering, pechhulp, afschrijving) in het leasebedrag zijn opgenomen. Bij deze vorm van leasen ligt het eigendom van de fiets bij de leasemaatschappij. In dit geval NFP Fietslease. Het maandelijkse leasebedrag wordt door de werkgever aan NFP Fietslease betaald.

Wat gebeurt er na het einde van de looptijd?

Na het einde van de looptijd wordt de fiets in principe weer ingeleverd bij NFP Fietslease. Het is ook mogelijk dat de werkgever of medewerk de fiets aan het einde van de looptijd overneemt tegen de actuele marktwaarde. NFP Fietslease zal hiervoor aan het einde van de looptijd een aantrekkelijk aanbod doen.

Wat gebeurt er met de reiskostenvergoeding?

De medewerker heeft geen recht op onbelaste reiskostenvergoeding op de dagen dat de fiets voor woon-werkverkeer wordt gebruikt. Op de dagen dat de fiets niet wordt gebruikt voor het woon-werkverkeer mag de werkgever reiskosten vergoeden. Dit moet wel aannemelijk worden gemaakt voor de Belastingdienst.

Welke andere mogelijkheden voor een ‘fiets van de zaak’ zijn er?

Naast het aanbieden van een leasefietsregeling kunnen werkgevers ook een fiets aanbieden via het fietsplan. De aanschaf van de fiets valt dan binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) en wordt eigendom van de werknemer. Zowel de werkgever als de werknemer genieten hierbij van fiscaal voordeel. Dit kan via onze zusterorganisatie FiscFree®.

Wat zijn de kosten voor jou als werkgever?

De kosten voor de werkgever zijn afhankelijk van een aantal zaken. De belangrijkste is welke afspraak je met je medewerkers maakt over een bijdrage in de maandelijkse leasekosten. Verder zijn de prijs van de fiets en de duur van het leasecontract belangrijke punten van aandacht. De diensten die NFP Fietslease aanbiedt zijn gratis.

In drie stappen direct van start

Nummer 1 NFP Fietslease

Ga van start met NFP Fietslease

Meld je aan en denk vast na over de leasefietsregeling(en) die je wilt aanbieden. Wij richten daarna NFP Fietslease voor jouw organisatie in.

Nummer 2 NFP Fietslease

Communiceer over onze samenwerking

Vertel je medewerkers over de mogelijkheden van NFP Fietslease en welk voordeel een leasefiets voor hen heeft. Medewerkers bestellen via hun eigen account de droomfiets naar keuze.

 

Nummer 3 NFP Fietslease

Goedkeuren van bestellingen

De werkgever beoordeelt de bestellingen. Als de bestelling wordt goedgekeurd, wordt deze bij de blije medewerker afgeleverd en ontvangt de salarisadministratie de AAO (aanvulling op de arbeidsovereenkomst).