Zoeken
Home
Aanbod
Veelgestelde vragen
Over ons
Blogs
Contact
Inlog werkgever
Inlog medewerker
Veelgestelde vragen
Fietslease
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Is de leasefiets een financiering?
Nee, een fiets leasen via NFP Fietslease gaat via full operational lease. Dat betekent dat alle kosten rondom het gebruik van de fiets (aanschaf, onderhoud, verzekering, pechhulp, afschrijving) in het leasebedrag zijn opgenomen. Bij deze vorm van leasen ligt het eigendom van de fiets bij de leasemaatschappij. In dit geval NFP Fietslease. Het maandelijkse leasebedrag wordt door de werkgever aan NFP Fietslease betaald.
Wat is er allemaal in het leasebedrag inbegrepen?
In het maandelijkse leasebedrag is inbegrepen: aanschaf van de fiets, onderhoud, verzekering, pechhulp en afschrijving.
Hoe lang duurt een leasecontract?
Standaard is de duur van een leasecontract 36 maanden.
Wat gebeurt er met het leasecontract wanneer een werknemer uit dienst gaat?
NFP Fietslease gaat hier soepel mee om. Eén en ander hangt ook af van het aantal leasefietsen dat de werkgever via NFP Fietslease least. In de raamwerkovereenkomst staat uitgelegd hoe hier mee om wordt gegaan.
Kan je als privépersoon ook een fiets leasen?
Ja, dat kan. Maar niet via NFP Fietslease. NFP Fietslease richt zich op zakelijke fietslease, dus op werkgevers die hun werknemers willen stimuleren om met de fiets naar het werk te gaan.
Wat gebeurt er na het einde van de looptijd?
Na het einde van de looptijd wordt de fiets in principe weer ingeleverd bij NFP Fietslease. Het is ook mogelijk dat de werkgever of de werknemer de fiets aan het einde van de looptijd overneemt tegen de dan geldende marktwaarde. NFP Fietslease zal hiervoor aan het einde van de looptijd een aantrekkelijk aanbod doen.
Is de leasefiets ook verzekerd?
Jazeker! De fiets is zowel voor schade als diefstal verzekerd.
Wat gebeurt er met de reiskostenvergoeding?
De werknemer heeft geen recht op onbelaste reiskostenvergoeding op de dagen dat de fiets voor woon-werkverkeer wordt gebruikt. Op de dagen dat de fiets niet wordt gebruikt voor het woon-werkverkeer mag de werkgever reiskosten vergoeden. Dit moet wel aannemelijk worden gemaakt voor de Belastingdienst.
Welke andere mogelijkheden voor een ‘fiets van de zaak’ zijn er?
Naast het aanbieden van een leasefietsregeling kunnen werkgevers ook een fiets aanbieden via het fietsplan. De aanschaf van de fiets valt dan binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) en wordt eigendom van de werknemer. Zowel de werkgever als de werknemer genieten hierbij van fiscaal voordeel. Dit kan via onze zusterorganisatie FiscFree®.
Wordt de lease-overeenkomst geregistreerd bij het BKR?
Nee, omdat er sprake is van zakelijke lease, wordt de overeenkomst niet geregistreerd bij het BKR.
Wat moet ik doen bij pech onderweg?
Bij de leasefiets zit standaard 24-uurs pechhulp. Je kunt dus het telefoonnummer van de pechhulp bellen en je wordt geholpen.
Wat zijn de kosten voor de werkgever?
De kosten voor de werkgever zijn afhankelijk van een aantal zaken. De belangrijkste is welke afspraak je met je medewerkers maakt over een bijdrage in de maandelijkse leasekosten. Verder zijn de prijs van de fiets en de duur van het leasecontract belangrijke punten van aandacht. De diensten die NFP Fietslease aanbiedt zijn gratis.
Postadres
Postbus 594
8440 AN Heerenveen
T. 0513 - 64 06 28
E: info@nfpfietslease.nl
NFP Fietslease® is onderdeel van
NFP Groep
Snel naar:
Over ons
Aanbod
Veelgestelde vragen
Nieuws
Meer informatie
© 2023 NFP Groep
Privacyverklaring
Disclaimer