Fietsverhalen

Aanbod Fietsen (5)

Fietsers in beeld

Buitenmens bij uitstek, de gezondheidsfreak of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? We vroegen het fietsers die elke dag naar hun werk fietsen! Bekijk hier de verhalen van 10 fanatieke fietsers die allemaal hun eigen reden hebben om ’s ochtends op de fiets te stappen. Alle verhalen zijn in samenwerking met Werken in Beweging tot stand gekomen.

‘Ik blijf mezelf verrassen’

‘Ik ben een liefhebber van bewegen en eten, altijd goed om deze twee af te wisselen.’ Rudy Pater (30) is radiologisch laborant bij Saxenburgh Medisch centrum in Hardenberg en woont in Gramsbergen.

Lees hier het verhaal van Rudy
Rudy Pater 3

‘Door te fietsen naar mijn werk maak ik nieuwe vrienden’

‘Mensen die ik fietsend naar mijn werk vaak tegenkom gedag zeggen, dat vind ik echt ontzettend leuk’, zegt Ronald Bijwaard (63). Dagelijks fietst hij 21 kilometer heen en weer tussen Egmond aan den Hoef en zijn werk bij de technische dienst van VIVA zorggroep de Marke in Bergen. 

Lees hier het verhaal van Ronald
7

‘Fietsen past perfect bij mijn duurzame manier van leven en werken’

‘Door te fietsen bespaar ik 35 kilo CO2-uitstoot per jaar! Daar haal ik als duurzaamheidsexpert enorm veel plezier uit,’ zegt Raj Kumar (45). De auto laat hij dus lekker staan voor zijn dagelijkse woon-werkritjes van 2,5 kilometer tussen Veldhoven en de ASML campus.

Lees hier het verhaal van Raj
6

‘Ik bepaal mijn eigen tempo’

‘Sinds ik maar een paar kilometer van mijn werk woon, spring ik iedere werkdag goedgemutst op de fiets, wat voor weer het ook is. Ik heb zelf de regie in handen, geen last van files en fietsen maakt mijn hoofd lekker leeg. Ik word er blij van!’ Monique Herman (57) woont in Utrecht en is docent op het Sint Bonifatius College.

Lees hier het verhaal van Monique
Foto Monique Herman

‘Nadenken en plannen maken doe ik op de fiets’

Al fietsend maak ik mijn hoofd leeg, denk ik na over allerlei zaken en maak ik plannen.’ Daar heeft technisch verpleegkundige Lian Dievelaar-Oomen (59) alle tijd voor tijdens haar woon-werkrit van 21 kilometer naar haar werkgever Thebe! 

Lees hier het verhaal van Lian
8

‘Ik wil straks nog fit genoeg zijn om te genieten van mijn pensioen’

‘Blijven bewegen is belangrijk als je wat ouder wordt. Ik wil graag straks na een actief werkleven nog gezond en fit genoeg zijn om met mijn familie te genieten van mijn welverdiende pensioen.’ Johan Peters (60) pendelt daarom dagelijks op de fiets heen en weer tussen Huissen en zijn werk als binnendienstmedewerker bij Vallei Auto Groep.

Lees hier het verhaal van Johan
10

Met de fiets weet ik tenminste hoelang ik erover doe

‘Ondanks dat ik een leaseauto heb, kom ik het liefst met de fiets naar kantoor. Fietsen is fantastisch. Niet alleen vanwege de beweging en het milieu, maar ook vanwege de voorspelbaarheid. Met de fiets kan ik veel beter plannen hoelang ik er over doe,’ zegt Sander Vernooij (43). Hij woont in Utrecht en fietst dagelijks 10 kilometer naar zijn werk als vakgroepleider Engineering Constructie bij BAM Advies & Engineering.

Lees hier het verhaal van Sander
3 (1)

‘Fit blijven van lichaam en geest’

Zwemmen, hardlopen, fitgym: Brigitte Hamstra (61) is een sportieve vrouw. Niet zo verwonderlijk dus dat ze kiest voor de fiets als vervoermiddel naar haar werk. Dagelijks trapt zij in een stevig tempo de acht kilometer weg die haar scheidt van haar werk als coördinator facilitaire dienst bij Archipel Zorggroep Eindhoven

Lees hier het verhaal van Brigitte
1 (1)

‘Ik vind rust in wedstrijdjes’

Bernard Otten (41) woont samen met zijn vriendin en zoontje in Brunssum. Twee keer per week fietst de bedrijfsinformatie-analist bijna 15 kilometer heen en terug naar zijn werk bij pensioengroep APG

Lees het verhaal van Bernard
Bernard Otten Foto 4

‘Een auto is zoveel gedoe’

Het avontuur trekt voor Arnold Dongelmans. Hij vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen en dat doet hij het liefst samen met anderen. De consultant organiseert dan ook evenementen voor de andere twintigers en dertigers onder zijn collega’s bij CGI. Dagelijks fietst hij 15 kilometer tussen huis en werk. ‘Ik vind het fijn om samen te fietsen met collega’s. Dan gaat de tijd snel en het is gezellig. Via CGI kunnen we belastingvrij een fiets kopen en we krijgen 9 cent per fietskilometer vergoed.’

Het verhaal van Arnold lezen
4

Een buitenmens bij uitstek. Hans wil niet meer anders dan met de fiets naar het werk

‘Zodra het weer het toelaat, ben ik buiten te vinden. Op de fiets geniet ik van de mooie Overijsselse natuur.’ Jarenlang reed Hans de Vries (60) met de auto naar zijn werk als HR-adviseur bij Zorggroep Noorderboog. ‘

Lees hier het verhaal van Hans
9