Fiets jij op 16 september 2021 mee?

Fiets Naar Je Werk Dag 16 September 2021

Jij blijft toch ook fietsen?

Meer dan 16.000 mensen namen deel aan Fiets naar je Werk Dag op 24 september 2020. Al dan niet met het nieuwe #thuiswerkrondje. Weliswaar 25% minder dan in 2019, maar toch durven wij te stellen dat fietsen populair blijft. En daar zijn wij heel blij mee! Want naast een beter milieu is 'gezondheid' één van de belangrijkste doelstellingen van de landelijke Fiets naar je Werk Dag. Juist in deze tijd kan fietsen een belangrijke bijdrage leveren aan de vitaliteit van een ieder. Bovendien is het nu een veilig en gezond alternatief voor een drukke bus, tram of trein. Dus...blijf jij ook fietsen naar je (thuis) werk? Pak dan vandaag of morgen gewoon weer je fiets en start je werkdag fris.

We hebben inmiddels ook een nieuwe datum geprikt voor volgend jaar. Noteer je alvast 16 september 2021?

Verschijn fris op je werk
Alleen of samen met een collega
Maak automatisch kans op mooie prijzen
De files voorbij
Goed voor het milieu
Bespaar autokosten
Voel je energiek
Thuiswerken? Fiets een thuiswerkrondje

"Ik werk thuis. Kan ik ook mee doen?"

Ja hoor, dat kan! Na verrassend veel aanmeldingen voor de Fiets naar Werk Dag op 24 september 2020 continueren we deze nieuwe vorm van deelname in 2021. Want ook als je thuiswerkt heb je beweging nodig. Hoe het werkt? Op de dag zelf pak je op een passend moment je fiets en fiets je een #thuiswerkrondje van het aantal kilometers dat je normaal gesproken naar je werk zou fietsen. Aanmelden voor 2021 is nu nog niet mogelijk, maar als je verstandig bent blijf je tot die tijd gewoon oefenen.

Aanmelden voor 16 september 2021

Vanaf 1 mei 2021 kun je je weer aanmelden voor de nieuwe editie van de Fiets naar je Werk Dag op 16 september 2021. In de tussentijd stimuleren we je graag om wat vaker de fiets te pakken en delen we interessante en leuke weetjes over fietsen in het algemeen via onze social media kanalen. Als je ons volgt op Facebook, Instagram of Twitter weet je zeker dat je niets mist.

Korte terugblik: winnaars Fiets naar je Werk Dag 2020!

 1. Hoofdprijs: een elektrische fiets + fietsverzekering t.w.v. € 1500,- 
  Abdel Brahim van Sevagram
 2. Lenovo smart display t.w.v. € 179,99:
  Marina Kamps van Meerkring
 3. Ankter SoundFlare musicbox t.w.v. € 89,99:
  Petra van Rij van Vivium
 4. Lenovo tab t.w.v. € 79,-:
  Ralf Veugen van BAM
 5. Stormlamp Qazqa t.w.v. € 59,99:
  Joukje Riedstra van Zuidoostzorg
 6. bol.com cadeaukaart t.w.v. € 50,-:
  Chantal Schuller van Zorgpartners Midden-Holland

De prijzen zijn aangeboden door Fietsvoordeelshop, Kingpolis Verzekeringen, Paradigit en NFP Groep.

Honderd fietsen maken in Oeganda echt het verschil, dank jullie wel!

In 2020 is een recordbedrag € 11.352,75 euro bij elkaar gefietst met alle donaties van deelnemers. Geweldig! Als organisatie vult NFP Groep dit aan tot € 15.000. Met dit bedrag kan Cycling out of Poverty (Coop-Africa) honderd boeren en ondernemers in het dorp Buyala in Oeganda letterlijk en figuurlijk in het zadel helpen met een nieuwe fiets. Hiermee kunnen ze sneller en makkelijker op (meerdere) markten hun waren aanbieden. Ook verschaft het een betere toegang tot watervoorzieningen. En een fiets maakt hier echt het verschil. Het verhoogt op eenvoudige wijze de levensstandaard van deze gezinnen. Dus namens hen en namens Cycling out Poverty, dank jullie wel!

Stimuleer fietsen als werkgever

Wil jij als werkgever je werknemers in beweging krijgen? Niet zo raar. Fittere werknemers zitten namelijk veelal lekkerder in hun vel, zijn blijer en dragen zo bij aan een beter arbeidsklimaat. Ook raken de Nederlandse wegen en het OV voller en kampen steeds meer (grote) bedrijven met parkeerproblematiek op hun locaties. Genoeg redenen om mee te doen aan de Fiets naar je Werk Dag met je organisatie of bedrijf of om, als je die nog niet hebt, een fietsregeling aan te bieden. Het is allemaal gewoon een kwestie van fietsen.