Fiets je 24 september ook mee?

Homepage Header

Kom fris aan op je werk!

'Gezondheid' is één van de belangrijkste doelstellingen van de landelijk Fiets naar je Werk Dag. En hoewel fietsen ook in deze tijd mogelijk en belangrijk blijft, hebben wij de oorspronkelijke dag van 14 mei naar 24 september 2020 verplaatst. Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en onze aanbevelingen - juist als stimulans voor het fietsen - gaan wij er op 24 september een mooie fietsdag van maken.

Fietsen naar het werk is gezond én goed voor het milieu. Ook draagt het in toenemende mate bij aan het oplossen van file- en parkeerproblematiek en is het nu een veilig en gezond alternatief voor een drukke bus, tram of trein. Dus wat let je? Pak op donderdag 24 september de fiets. Alleen of gezellig samen met een collega. Kom fris aan op je werk. En maak automatisch met je aanmelding kans op mooie prijzen met als hoofdprijs een prachtige elektrische fiets. 

Nog leuker als je ook via social media anderen laat weten dat je meefietst en hen zo motiveert het zelfde te doen! Fijn als je ons dan tagt en de hashtag #fietsnaarjewerkdag gebruikt.

Verschijn fris op je werk
Alleen of samen met een collega
Maak automatisch kans op mooie prijzen
De files voorbij
Goed voor het milieu
Bespaar autokosten
Voel je energiek

"Ik werk thuis. Kan ik ook mee doen?"

Ja hoor, dat kan! Wij krijgen veel vragen van medewerkers die dit jaar door corona noodgedwongen thuiswerken. Mensen die balen dat ze niet mee kunnen fietsen op donderdag 24 september. Niet nodig! Wat ons betreft kun je gewoon meefietsen. Want ook als je thuiswerkt heb je beweging nodig. Dus meld je direct aan via onderstaand formulier. Geef aan hoeveel kilometer je normaal gesproken heen en terug zou fietsen. En op de dag zelf pak je op een passend moment je fiets en fiets je een #thuiswerkrondje met zoveel kilometers. Wij vinden het erg leuk als je hier ook foto van plaatst op social media. Gebruik dan naast #fietsnaarjewerkdag ook de hashtag #thuiswerkrondje. Met je deelname maak je net als iedere fietser ook kans op een elektrische fiets.

Meld je hier direct aan!Doe dit ook als je thuis werkt. Je vult dan het aantal km in dat je normaal gesproken zou fietsen. Wij berekenen met deze informatie hoeveel kosten je hierdoor die dag gemiddeld bespaart op je auto (of zou besparen). Als je wilt, kun je dit bedrag direct na je aanmelding eenmalig doneren aan het project Bike4Work van Cycling out of Poverty. Zij schaffen hiervan speciale fietsen aan voor kleine ondernemers en boeren in Oeganda. Elke € 150,- betekent één fiets. Zo doe je op 24 september niet alleen iets goeds voor jezelf, maar ook iets voor een ander.

Fiets en maak kans op mooie prijzen!

Met je deelname maak je automatisch kans op vele mooie prijzen met als hoofdprijs de speciale Fiets naar je Werk-fiets: een elektrische Cortina E-U1 N3 2020 inclusief fietsverzekering. Daarnaast maak je kans op andere mooie prijzen, zoals een Lenovo Smart Display, bol.com cadeaukaart, muziekbox, fietsboekjes en nog veel meer. Prijswinnaars worden persoonlijk door ons op de hoogte gesteld.

Houd ook onze Facebook, Twitter en Instagram goed in de gaten en vergeet natuurlijk niet fanatiek mee te posten via #fietsnaarjewerkdag.

Een fiets maakt in Oeganda het verschil

Met jouw donatie help je boeren en kleine ondernemers in het dorp Buyala in Oeganda letterlijk en figuurlijk in het zadel. Cycling out of Poverty (Coop-Africa) voorziet hen van speciale fietsen zodat ze sneller en makkelijker op (meerdere) markten hun waren kunnen aanbieden. Ook verschaft het een betere toegang tot watervoorzieningen. Elke € 150,- betekent één fiets. En een fiets maakt hier echt het verschil. Het verhoogt op eenvoudige wijze de levensstandaard van deze gezinnen. Zo doe je op 24 september met je deelname iets goeds voor je eigen gezondheid en het milieu en help je tegelijkertijd ook een ander. Hoe mooi is dat!

Doe op 24 september mee als werkgever

Wil jij als werkgever je werknemers in beweging krijgen? Maar wel coronaproof? Niet zo raar. Fittere werknemers zitten namelijk veelal lekkerder in hun vel, zijn blijer en dragen zo bij aan een beter arbeidsklimaat. Ook raken de Nederlandse wegen en het OV voller en kampen steeds meer (grote) bedrijven met parkeerproblematiek op hun locaties. Genoeg redenen om mee te doen met je organisatie of bedrijf. Hoe? Dat is heel eenvoudig. Wij geven je hiervoor graag enkele tips.