Fiets jij op 16 september 2021 mee?

Fiets Naar Je Werk Dag 16 September 2021

Jij gaat toch ook fietsen?

Meer dan 16.000 mensen namen deel aan Fiets naar je Werk Dag op 24 september 2020. Al dan niet met het nieuwe #thuiswerkrondje. Weliswaar 25% minder dan in 2019, maar toch durven wij te stellen dat fietsen populair blijft. En daar zijn wij heel blij mee! Want naast een beter milieu is 'gezondheid' één van de belangrijkste doelstellingen van de landelijke Fiets naar je Werk Dag. Juist in deze tijd kan fietsen een belangrijke bijdrage leveren aan de vitaliteit van een ieder. Bovendien is het nu een veilig en gezond alternatief voor een drukke bus, tram of trein. Dus...blijf jij ook fietsen naar je (thuis) werk? Pak dan vandaag of morgen gewoon weer je fiets en start je werkdag fris.

We hebben inmiddels ook een nieuwe datum geprikt voor volgend jaar. Noteer alvast 16 september 2021 en meld je direct aan!

Verschijn fris op je werk
Alleen of samen met een collega
Maak automatisch kans op mooie prijzen
De files voorbij
Goed voor het milieu
Bespaar autokosten
Voel je energiek
Thuiswerken? Fiets een thuiswerkrondje

"Ik werk thuis. Kan ik ook mee doen?"

Ja hoor, dat kan! Na verrassend veel aanmeldingen voor de Fiets naar je Werk Dag in 2020 continueren we deze nieuwe vorm van deelname op 16 september 2021. Want ook als je thuiswerkt heb je beweging nodig. Hoe het werkt? Op de dag zelf pak je op een passend moment je fiets en fiets je een #thuiswerkrondje van het aantal kilometers dat je normaal gesproken naar je werk zou fietsen.

Meld je hier aan voor 16 september!

En maak automatisch kans op een elektrische fiets t.w.v. € 1.750,- inclusief fietsverzekering. Doe dit ook als je thuis werkt. Je vult dan het aantal km in dat je normaal gesproken zou fietsen. Wij berekenen met deze informatie hoeveel kosten je hierdoor die dag gemiddeld bespaart op je auto (of zou besparen). Als je wilt, kun je dit bedrag direct na je aanmelding eenmalig doneren aan het project Bike4Work van Cycling out of Poverty. Zij schaffen hiervan speciale fietsen aan voor kleine ondernemers en boeren in Oeganda. Elke € 150,- betekent één fiets. Zo doe je op 16 september ook iets goeds voor een ander!

Stimuleer fietsen als werkgever

Wil jij als werkgever je werknemers in beweging krijgen? Niet zo raar. Fittere werknemers zitten namelijk veelal lekkerder in hun vel, zijn blijer en dragen zo bij aan een beter arbeidsklimaat. Ook raken de Nederlandse wegen en het OV voller en kampen steeds meer (grote) bedrijven met parkeerproblematiek op hun locaties. Genoeg redenen om mee te doen aan de Fiets naar je Werk Dag met je organisatie of bedrijf of om, als je die nog niet hebt, een fietsregeling aan te bieden. Het is allemaal gewoon een kwestie van fietsen.

Een fiets maakt in Oeganda het verschil

Met je deelname aan Fiets naar je Werk Dag kun je automatisch ook andere mensen in de wereld helpen. Hoe het werkt? Bij aanmelding kun je de bespaarde autokosten van 16 september direct doneren aan Cycling out of Poverty (CooP-Africa). Elke €150 betekent één nieuwe fiets voor een gezin in Oeganda. Al meerdere jaren werken wij met deze organisatie samen. Want in Oeganda maakt een fiets een groot verschil. Dat laten we je ook graag zien. 

In 2020 is een recordbedrag van € 11.352,75 euro bij elkaar gefietst met alle donaties van deelnemers. NFP Groep heeft dit bedrag nog eens aangevuld tot € 15.000. Coop-Africa kon zo honderd boeren en ondernemers in het dorp Buyala in Oeganda helpen met een nieuwe fiets. Ze kunnen nu allemaal sneller en makkelijker op (meerdere) markten hun waren aanbieden. Ook verschaft het ze een betere toegang tot watervoorzieningen. Namens hen en namens Cycling out of Poverty, dank jullie wel!

Lees meer

Korte terugblik: winnaars Fiets naar je Werk Dag 2020!

 1. Hoofdprijs: een elektrische fiets + fietsverzekering t.w.v. € 1500,- 
  Abdel Brahim van Sevagram
 2. Lenovo smart display t.w.v. € 179,99:
  Marina Kamps van Meerkring
 3. Ankter SoundFlare musicbox t.w.v. € 89,99:
  Petra van Rij van Vivium
 4. Lenovo tab t.w.v. € 79,-:
  Ralf Veugen van BAM
 5. Stormlamp Qazqa t.w.v. € 59,99:
  Joukje Riedstra van Zuidoostzorg
 6. bol.com cadeaukaart t.w.v. € 50,-:
  Chantal Schuller van Zorgpartners Midden-Holland

De prijzen zijn aangeboden door Fietsvoordeelshop, Kingpolis Verzekeringen, Paradigit en NFP Groep.