Leasefietsen op de directie-agenda: 7 actuele redenen

Shutterstock 1198504453 (1)
Shutterstock 1198504453 (1)

Leasefietsen op de directie-agenda: 7 actuele redenen

25 januari 2021

Doe je mee als werkgever om van Nederland ook een leasefietsland te maken? Veel organisaties zijn op zoek naar een betere invulling van mobiliteitsoplossingen waarin leasefietsen niet mogen ontbreken. Het levert namelijk zowel voordelen op voor de werknemer als voor de slimme werkgever die hier gebruik van maakt. Kijk maar:

Reden 1: Een duurzame, aantrekkelijke werkgever zijn

Een werkgever die een goede fietsregeling aanbiedt slaat gelijk twee vliegen in één klap. Ten eerste kun je de CO2 – footprint verkleinen door deze duurzame mobiliteit aan te bieden en ten tweede levert het veel blije gezichten op. Er zijn namelijk veel werknemers die een E-bike overwegen die tegengehouden worden door een te hoge aanschafprijs. Net zoals de leaseauto kunnen zij nu ook de leasefiets in hun privétijd gaan gebruiken.

Reden 2: Een stuk gezonder dan het openbaar vervoer

Een mondkapje is niet verplicht op de fiets, zullen we het daar maar op houden? In deze blog schreven we al eerder dat het OV een bron van infecties kan zijn en dat fietsen goed is voor je longen en je bloedvaten.

Reden 3: Het bieden van een hybride mobiliteitsplan

Flexibiliteit die aangeboden wordt door de HR-afdeling, daar houden medewerkers van. Dat betekent dat werkgevers kunnen overwegen om de leaseauto categorie te verlagen en de leasefiets voor een gelijkwaardig of zelfs lager maandbedrag bij aan te bieden.

Reden 4: Minder dure parkeerplaatsen

Zeker voor bedrijven die rondom de steden gehuisvest zijn en veel werknemers in dienst hebben wordt parkeren een steeds grotere uitdaging. Daarbij is het huren of kopen van parkeerplaatsen vaak een dure grap. Voor datzelfde bedrag kan er ook een aantal leasefietsen worden aangeschaft. Waardoor het parkeren een kleinere uitdaging wordt.

Reden 5: Een verhoogde actieradius

Wie zelf weleens op E-bike gefietst heeft ervaart het. Je kunt veel grotere afstanden afleggen dan in het verleden met een normale fiets en van tegenwind heb je veel minder last. Uit onderzoek blijkt dat werknemers bereid zijn om maximaal 20 tot 25 kilometer op een elektrische fiets te overbruggen. Nog meer kilometers fietsen kan ook met een speed pedelec. Deze behalen snelheden tot 45 kilometer per uur. Werknemers die vaak met de auto in files staan zullen dat extra waarderen.

Reden 6: De infrastructuur in Nederland wordt aangepast

Wist je dat in steeds meer steden en dorpen in Nederland extra fietsvoorzieningen worden getroffen en wegen worden aangepast? Daardoor wordt fietsen een steeds veiliger mobiliteitsalternatief. Fietsen is overigens een wereldwijde trend die met de huidige corona actualiteit te maken heeft.

Reden 7: Energieke werknemers

Tot slot weten we dat fietsen vooral over een betere gezondheid gaat, zowel op het gebied van lichamelijke als geestelijke gesteldheid. Medewerkers zullen weer op locatie gaan werken, maar ook thuiswerkplekken blijven benut. Dat betekent dat er tussen al die (online) vergaderingen ook ruimte moet zijn om nieuwe energie te krijgen van:

#kwestievanfietsen

Leasefietsen op de directie-agenda: 7 actuele redenen

placeholder afbeelding

Postadres
Postbus 594
8440 AN Heerenveen
T. 0513 - 64 06 28
E: info@nfpfietslease.nl

NFP Fietslease® is onderdeel van NFP Groep