Elektrisch fietsen doe je zo

Uitsnede Man Fiets
Elektrisch Fietsen Leren

Elektrisch fietsen kun je leren!

17 augustus 2020

De vraag naar e-bikes explodeert. Iedereen wil fietsen. Maar helaas lees je ook steeds vaker iets over ongelukken. En dan hebben we het niet alleen over Caroline Tensen en Simon Cowell. Ook zullen de nodige discussies over de helmplicht je niet ontgaan zijn. Dit komt vanzelfsprekend ergens vandaan. Als je de snelheid niet gewend bent, is enige oefening op een elektrisch fiets best handig. Simon Cowell (die zijn rug brak door een val) zegt terecht: als je een e-bike koopt, lees dan eerst de handleiding voordat je gaat fietsen.

E-bike opfriscursus

Veilig Verkeer Nederland (VVN) komt daarom met een opfriscursus om de veiligheid van e-bike gebruikers te bevorderen. In zowel korte als uitgebreide vorm. Want we mogen dan wel een echt fietsland zijn met veel veilige fietspaden. Verkeersregels veranderen, wegen en fietspaden worden drukker en je ziet steeds meer nieuwe vervoersmiddelen in ons straatbeeld.

Ja, natuurlijk begint het bij de handleiding. Maar als je deze aan het begin toch doorneemt, bespreek dan gelijk met je rijwielhandelaar de maximale snelheid van je fiets. Je kunt deze namelijk eenvoudig naar beneden bijstellen van 25 km per uur naar bijvoorbeeld 20 km per uur. Ook kan de handelaar schijfremmen aanbrengen, waardoor het remmen lichter en eenvoudiger wordt. Dit zijn slechts een paar dingen die je leert als je de uitgebreide opfriscursus van VVN doorloopt. Dus heb je nog nooit op een e-bike gezeten, ben je van plan om veel te gaan fietsen (woon-werkverkeer), neem dan gewoon het zekere voor het onzekere. Jouw veiligheid is ook de veiligheid van een ander.

placeholder afbeelding

Postadres
Postbus 594
8440 AN Heerenveen
T. 0513 - 64 06 28
E: info@nfpfietslease.nl

NFP FietsleaseĀ® is onderdeel van NFP Groep