Opmars van de e-bike voor woon-werkverkeer

NFP KEY Heer Op Fiets
Vrouw Met Handtas Op Fiets

Opmars van de e-bike voor woon-werkverkeer

01 januari 2020

De e-bike is sinds een jaar het meest verkochte type fiets. Schaften eerst vooral ouderen een e-bike, de groei komt steeds meer van jongeren en mensen van middelbare leeftijd. 

Populair bij parttime werkende vrouwen

De groep met de grootste gebruikstoename van e-bikes zijn de jongere parttime werkende vrouwen met kinderen. Bij hen groeide het gebruik van de elektrische fiets in vijf jaar tijd met meer dan 150% volgens een analyse van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Bij fulltime werkenden, zowel mannen als vrouwen, is het gebruik met 130% in die periode eveneens flink toegenomen. Onder deze groep is het aandeel werkgerelateerde verplaatsingen met de e-bike het hoogst. En daarmee neemt volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) ook het gebruik van de e-bike voor woon-werkverkeer verder toe. Vorig jaar steeg het aandeel woon-werkverkeer van 18% naar 23%.

Met de vereenvoudiging van de fietsleaseregeling per 1 januari 2020 is de verwachting dat de e-bike voor woon-werkverkeer een verdere vlucht zal nemen.

placeholder afbeelding

Postadres
Postbus 594
8440 AN Heerenveen
T. 0513 - 64 06 28
E: info@nfpfietslease.nl

NFP Fietslease® is onderdeel van NFP Groep