Flexibele leasetermijn!

Vrouw op fiets
Handig: een leasefiets met een flexibele leasetermijn!

Handig: een leasefiets met een flexibele leasetermijn!

07 juli 2021

Wist je dat er verschil is in de duur van leasetermijnen? Hartstikke handig, elke werknemer is immers uniek. Want wat moet iemand die net een jaarcontract heeft getekend met een leasefiets voor drie jaar? Zo’n medewerker kan dan beter een fiets leasen voor twaalf maanden. Een ander voorbeeld: iemand is aangenomen op projectbasis. Zo’n persoon kan op de leasefiets blijven fietsen tot het project is afgerond. Of misschien heeft jouw personeel baat bij een langere leaseperiode om de maandkosten van het leasen laag te houden. Onze tip? Kijk goed naar de duur van diverse leasecontracten die worden aangeboden: niet elke aanbieder van leasefietsen is hierin flexibel.

Benieuwd naar de mogelijkheden van flexibele leasetermijnen?

Even het vergelijk maken met een leaseauto. Bij leaseauto’s is het makkelijk: wanneer iemand uit dienst gaat, kan de leaseauto doorschuiven naar een andere medewerker. De spiegels en de stoel verstellen en rijden maar. Als een fiets onverhoopt eerder wordt ingeleverd, is het een ander verhaal. Alleen het zadel naar beneden brengen voldoet niet. Ook de grootte van het frame speelt een rol. Denk aan iemand van 1 meter 60 die een fiets van een collega van bijna 2 meter overneemt…

Vergelijken van contracttermijn loont

Het loont dan ook om de contracttermijnen van aanbieders van fietslease te vergelijken. Ga je in zee met een leaseorganisatie die alleen contracten van 36 maanden aanbiedt, dan heb je als bedrijf en medewerker geen keuze. Juist een keuze hebben uit meerdere leasetermijnen is interessant. Bovenstaande voorbeelden illustreren dat ook.

Kijk naar type werknemer

Als bedrijf is het belangrijk in het oog te houden wat voor type werknemer je in dienst hebt. Zijn het stedelingen, die graag op de nieuwste fietsen met de leukste gadgets willen rondrijden? Dan zijn korte termijncontracten interessant. Zo kun je altijd tegemoetkomen aan de veranderende wensen van medewerkers, die regelmatig willen wisselen van fiets.

Duurdere fiets: langere leasetermijn

Heb je veel mensen in dienst die meer dan 25 kilometer woon/werk afstand afleggen? Zij hebben een fiets nodig die geschikt is voor langere afstanden, wellicht een elektrische fiets met een krachtige accu. Dat zijn vaak de duurdere fietsen. Het afsluiten van een leasecontract met de duur van 48 maanden, zou dan wellicht interessanter zijn. De kosten van het leasen worden uitgesmeerd over meerdere maanden. Dat laatste is trouwens ook interessant voor mensen met een minder hoog salaris die interesse hebben in een leasefiets. Als zij een leasecontract van 48 maanden kunnen afsluiten, scheelt dat behoorlijk in de maandelijkse kosten. Dus wil je lagere kosten per maand, sluit dan een langer lopend leasecontract af.

Reminder: wat zit er ook alweer in het maandelijkse leasebedrag inbegrepen:
  • aanschaf van de fiets
  • verzekering
  • pechhulp
  • onderhoud
Blijf flexibel

Fijn toch, als je als werkgever flexibel met de wensen van je personeel kunt omgaan? Kies dan ook een aanbieder die rekening houdt met jouw behoeften en die van je medewerkers en die verschillende contracttermijnen voor het leasen van fietsen kan leveren.

PS: medewerker eerder uit dienst, wat gebeurt er met de fiets? Vraag dit van tevoren goed na. Niet alle aanbieders gaan hier even flexibel mee om. Bij NFP Fietslease mag je als bedrijf een percentage van de geleasede vloot kosteloos inleveren op het moment dat een medewerker voortijdig uit dienst gaat. Heel flexibel! Meer weten over onze flexibele contract opties?

placeholder afbeelding

Postadres
Postbus 594
8440 AN Heerenveen
T. 0513 - 64 06 28
E: info@nfpfietslease.nl

NFP Fietslease® is onderdeel van NFP Groep